2022 Instagram Videoları İle Hedef Kitlenize Ulaşın
Dijitalmax Blog Dijitalmax Blog
2022 Instagram Videoları İle Hedef Kitlenize Ulaşın 2022 Instagram Videoları İle Hedef Kitlenize Ulaşın sosyal medyada paylaş!

blog

2022 Instagram Videoları İle Hedef Kitlenize Ulaşın

Video İle Markanıza Hareket Katın!

Markanızın hikayesini hareketli bir şekilde anlatmak için Hikayeler, akış, Live ve Reels gibi video arayüzlerini kullanın, Instagram'da video formatları ekosisteminden faydalanarak, hedef kitlelerin görmek ve etkileşim kurmak istediği içerikler ile onların ilgisini çekebilirsiniz.

 INSTAGRAM'DA VİDEO KULLANIMI İÇİN İPUÇLARI NELERDİR?

  • Videolarınızı mobil için optimize edin! Hikayeler ve Reels için dikey format (9:16) ve akış videoları için 1:1 veya 4:5 kullanın.
  •  Hikayeler, Reels ve akış ile hızlıca eğlendirmek için kısa videoyu deneyebilirsiniz. 
  •  Live ve akış ile daha güçlü bağlantılar kurmak için uzun video kullanın. 
  • Z kuşağının videoya artan ilgisi Instagram'ın geleceğini gösteriyor:  %91, Her hafta hikayerli kullananların oranı. 

 AR İle Ürünlerinizi Yeni Yerlere Taşıyın!

Artırılmış gerçeklik ile marka deneyiminizin kapsamını genişletin ve insanlar için değer yaratın. Instagram AR içerik üreticileriyle işbirliği yaparak, ürünün avantajlarını  sunmak veya insanları sizin dünyanıza götürmek için en son teknolojiden faydalanabilirsiniz.

AR'ın çevrimiçi ile çevrimdışı arasında köprü kurabileceğini söyleyenlerin oranı. %74

Markalarla etkileşim kurmanın eğlenceli bir yolu olduğunu söyleyenlerin oranı." %74

INSTAGRAM'DA AR KULLANIMI İÇİN İPUÇLARI NELERDİR? 

  • Insanların AR filtresi ile nasıl etkileşim kurabileceğine ilişkin talimatlar sunmalısınıız. Stories gibi farklı Instagram arayüzlerinde yaratıcı örnekler ve kullanım örnekleri ile katılıma ilham verin.
  • Keşfi artırmak için içerik üreticilerle ortaklık yapabilirsiniz. 

 

KÜLTÜRÜN BİR PARÇASI OLMA NEDİR?

 Kalıcı değerle birlikte duygusal bir yanıt verilmesini sağlayan gelişmekte olan hareketlere katılımda bulunarak markanızı alaka düzeyini korumasını ve akla gelen ilk marka olmasını sağlayabilirsiniz.  Instagram yoğun bir biçimde “KÜLTÜRÜN YAŞANDIĞI” yer olmakla ilişkilendirilir.

HİKAYELERDE GERÇEKLEŞEN GÜNCEL ETKİNLİKLER VE HAREKETLERLE ETKİLEŞİM KURUN

 Gerçek zamanlı küresel hareketler ve etkinlikler ile etkileşim kurmak için Hikayeleri kullanın. Dünyanın dört bir yanından insanlar karantinada yaşamdan özel günlere ve etkili sosyal hareketlere kadar ana özel içerikleri paylaşmak için Hikayeleri kullanıyor. Düşüncelerinizi ifade etmek veya siz ve kitleniz için en önemli şeyleri savunmak üzere hareketli metin gibi Hikayeler için yaratıcı araçları ve Küçük  İşletmeleri Destekleme veya Siyahilere Ait Hikayeler Paylaşma gibi çıkartmaları kullanabilirsiniz. 

INSTAGRAM'DA HİKAYELER İÇİN İPUÇLARI NELERDİR? 

  •  Hikayeleri işletmeniz için bir günlük gibi düşünün. Daha güçlü ilişkiler kurmak için, takipçilerinize kamera arkasını gösterin ve önemli anları yaşandıkları anda paylaşın.
  • Kitlenizin görüşlerini öğrenmek için anket ve soru gibi çıkartmalar kullanarak etkileşim özelliğiyle etkileşimi artırın.  
  • Mobile öncelik verin. Markanızın hikayesini anlatmak için tam dikey ekrandan faydalanın ve eyleme ilham vermek üzere "duraklatmak için dokun ve basılı tut" ve "yukarı kaydır" gibi Hikayelere özel davranışlarla denemeler yapabilirsiniz. 

REELS İLE VİRAL TRENDLERE KATILIN!

 Instagram, temelinde müzik, keşif ve mutluluk yatan Reels işletmenizin kültürel trendler altına kendi yaratıcı imzasını atması ve yeni hareketler başlatması için bir

fırsattır. Reels'ın kendine has görsel stilini kullanarak marka veya ürün hikayenizi nasıl sunabileceğinizi düşünün.

 REELS İÇİN İPUÇLARI NELERDİR?  

  •  İçerik üreticilerle işbirliği yapın ve Reels platformuna özel içerikler oluşturmak için içerik üreticilerin kendine has stilinden faydalanın. 
  •  Markanızı Reels reklamları ile güçlendirin. Sesi yaratıcı bir unsur olarak kullanın, hareket ve geçişler ile ilgiyi canlı tutun ve yukarı kaydır eylem çağrısını kullanmaktan kaçının.
  • Trendlere katılın veya kendi trendinizi oluşturun. Gündemdeki Reels videolan altına markanızın imzasını atmak için Remiksle özelliğini kullanın veya takipçilerinizi,  Reels videolarınızı remikslemeye davet edin.

Alışveriş yapılabilen etkinlikler ve beklenti oluşturun Alakalı kültürel trendlerden faydalanıp ürünlerinizi ana öğe olarak kullanarak alışveriş yapılabilen anlar oluşturun, İşletme olarak, insanlara ilgi çekici bir marka deneyiminin keyfini ve tek bir yerden alışveriş yapabilme imkanını sunabilirsiniz. Markanız ve hedef kitlenizle gerçekten uyumlu konularla ilgili içerikler oluşturarak alışveriş yapılabilen anlar sunabilirsiniz. Sonrasında, ürünlerinizi ürün etiketleri ile ön plana ve merkeze yerleştirin.

İLGİ UYANDIRMAK İÇİN İPUÇLARI NELERDİR? 

  •  Geri sayım çıkartmaları ve diğer fragmanlarla büyük bir lansman öncesinde heyecan yaratın.
  • Ürünleri Instagram'a özel olarak tanıtın, bu sayede bu ürünleri önce en sadık müşterileriniz öğrenir. Alışverişi Instagram'da tamamlama özelliğini kullanmaya uygun ABD'li işletmeler ürün lansmanları özelliğimizden faydalanabilir. Bu da size anında ilet bildirimleri kullanma, insanların hatırlatmalar ayarlamasına olanak sağlama ve daha fazlasını yapma imkanı tanır. Böylece, bir sınırlı lansman öncesinde bilinirlik ve heyecanı artırabilirsiniz.
  • Akış, Hikayeler, Reels ve bahsetmeler dahil olmak üzere birden fazla formatta ürün etiketlerini kullanarak yeni müşterilere erişin. 

 HEPSİNİ BİR ARAYA GETİREN BİR İŞLETME!

 Tüm dünyada işletmeler topluluklarıyla etkileşim kurmak, yaratıcılığın sınırlarını zorlamak ve kültürü takip etmek üzere Instagram'ın tüm potansiyelinden faydalanıyor. Markaların yenilikçi yollardan işletme büyümesi ve başarı elde etmek amacıyla ekosistemden Instagram öncelikli bir biçimde nasıl faydalandığına ilişkin bazı örnekleri burada bulabilirsiniz. Havaianas farklı içerik üreticilerle işbirliği yaparak yeni bir sandalet serisini sunmak için Instagram'ı nasıl kullandı? Brezilyalı terlik perakendecisi Havaianas, COVID-19 pandemisi sırasında e-ticarete geçiş yapmak ve topluluğunu geleneksel olarak TV öncelikli olan pazarlama stratejisinin merkezine yerleştirmek zorunda kaldı. Bu yeni alışveriş ortamında envanterini satmak için Instagram'a yöneldi. Tüm Instagram ekosisteminin kullanıldığı yeni strateji ile şu sonuçlar elde edildi:

 %57 Dönüşüm  %33 Dönüşüm başına ücrette düşüş  2 KAT Daha fazla oranındaki artış satış 

  •  Havaianas hedef kitlesiyle daha iyi bağlantılar kurmak için çeşitlilik gösteren bir içerik üretici grubuyla işbirliği yaptı ve Reels ile deneyler gerçekleştirdi. 
  • Ürünleri renkli mikro etki sahibi kişilerden oluşan ekibinin yardımıyla düşüncelerin merkezine yerleştiren bir Reels meydan okuması başlattı. Reels'tan Hikayelere ve akışa, markaları içerikler yoluyla alışverişe ilham verdi. 
  •  Reels meydan okuması Instagram'ın çözüm ekosistemi ile desteklendi. Videolar ve markalı içeriklerden hızlı deneyimlere, Havaianas keşfi artırmak, destekçilerle topluluğu harekete geçirmek ve katılım gerektiren marka deneyimleri üzerinden hedef kitlesiyle etkileşim kurmak için Instagram'dan faydalandı. Bilinirlikten dönüşüme huninin tamamını kapsayan bir kampanya.

hemen teklif al

Dijitalmax’ın her biri alanında uzman ekibiyle çalışmak için teklif alabilirsiniz.
İşinizi büyütmek için biz tam kadro hazırız ?

Hemen Teklif Al

sizinle görüşmekten
mutluluk duyarız

İşletmenizle İlgili Yapılacak Çalışmalar Hakkında Sizinle Online Toplantı Gerçekleştirebiliriz.

Online Görüşme Randevusu Oluştur