2022 Instagram Trendleri
Dijitalmax Blog Dijitalmax Blog
2022 Instagram Trendleri 2022 Instagram Trendleri sosyal medyada paylaş!

blog

2022 Instagram Trendleri

Instagram 2022 trendlerini sizler için derledik! Her yıl açıklanan verilere göre Instagram trendleri ve uygulama kılavuzunu sizlere sunuyoruz. Instagram; topluluk, yaratıcılık,  kültür ve eğlencenin işletmeleri harekete geçirdiği platformdur.  “Bir milyar kişi, içerik üretici ve işletme Instagram'ın canlı topluluğunun bir parçası olup her ay birlikte içerikler üretiyor ve etkileşimler kuruyor." (Instagram, Temmuz 2018)  Instagram'da yeni trendler ve fırsatlar yaratmak için kendimizi ve etrafımızdaki kullanıcıları yeniden tasarlama, yeniden düzenleme ve yeniden şekillendirmek markanızı öne çıkarmada yardımcı olur.

MÜŞTERİLERİNİZLE ETKİLEŞİM İÇİNDE OLUN!

Instagram, işletmelere destek olan bir platformdur. Bu platformda müşterilerinizle ortak ilgi alanları sayesinde bağlantı kurarak etkileşiminizi arttırın ve samimi ilişkiler kurun. “Diğer platformlarla kıyaslandığında, ankete katılan kişiler Instagram'ı sevdikleri markaları takip etmek için BİR NUMARALI YER olarak ifade etti. (Küresel Medya Tüketici Araştırma Çalışması, Ipsos Marketing Platformları Ekim-Kasım 2020)  Müşterilerinize daha kaliteli hizmetler sunabilmeniz için müşterilerinizi tanımanız gerekir. İşletme Profili istatistikleri bağlantısıyla, hedef kitleniz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Hedef kitlenizin Instagram'da en aktif olduğu saatler, hangi içeriklerin daha çok ilgilerini çektiği ve nelerden hoşlandıklarını bu istatistikler sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz.

HEDEF KİTLE İSTATİSTİKLERİ İÇİN İPUÇLARI NELERDİR?

  • “Hedef Kitlen” kısmında paylaştığınız gönderilere aldığınız etkileşimlere göre konum, yaş, cinsiyet ve kitlenin en aktif olduğu saatler dahil olmak üzere bilgi edinebilirsiniz.
  • “Paylaştığın İçerikler” kısmında nelerin ilgi uyandırdığını daha iyi anlamak için içeriklerinizin performansını karşılaştırabilirsiniz. Kendinize özel Instagram takipçileriniz için, nelerin en yüksek verimi sağladığını görmek ve neyi ne zaman paylaşacağınız dahil olmak üzere içeriklerinizle denemeler yapabilirsiniz.
  • Instagram’ın etkileşim özelliği sayesinde takipçilerinizle yaratıcı yollardan etkileşim kurabilirsiniz. 
  • Etkileşim özelliğinden faydalanarak hedef kitlenizle bağlantı kurun ve daha fazla sohbet gerçekleştirin. Hikayelerdeki soru çıkartması ve anket çıkartması gibi etkileşimli özellikler hedef kitlenizin görüşlerini öğrenmenize ve onları işletmenizin günlük anlarına dahil etmenize yardımcı olacak kullanımı kolay araçlardır.
  • Takipçilerinizi bir “Canlı Yayın” düzenleyerek gerçek zamanlı etkileşime davet edebilirsiniz. “Canlı Odalar” özelliğini kullanarak, markanız en fazla üç farklı hesapla birlikte canlı yayına geçebilir ve hayranlarla o anda etkileşim kurabilirsiniz.

İnsanlar “Instagram Stories” reklamlarında anket çıkartması ile etkileşim kurduğunda, anket çıkartması olmayanlara kıyasla reklamlarda ÜÇ KAT DAHA FAZLA süre geçiriyor. (Instagram, 1 Ocak-14 Ocak 2020)

 

HİKAYELERDE ANKET ÇIKARTMALARI İÇİN İPUÇLARI NELERDİR?

  • İlgi çekici bir soru ile hedef kitlenizi katılımda bulunmaya davet etmelisiniz.  Hem kısa ve öz hem ilgi çekici olmasını sağlayın.
  • Anket seçeneklerini temsil eden alakalı görseller kullanın. Görsel ipuçları ile seçim yapmayı kolaylaştırabilirsiniz.
  • Anket sorusunda bir takip mesajı veya eylem çağrısı ile yanıt verin. Yanıtı dördüncü/beşinci saniyede verin.

INSTAGRAM LIVE İÇİN İPUÇLARI NELERDİR?

  • Soru - Cevap Oturumu, Canlı Odalar ve Medya Paylaşımı gibi özellikleri kullanarak hedef kitlenizle bir diyaloğa girin.
  • Canlı yayına geçmenin gücü, etkileşimli olmasında yatar. Takipçiler farklı zamanlarda yayına katılır, bu nedenle bir başlık ile bir bağlama yerleştirmenize ve bahsettiğiniz şeyleri periyodik olarak yeniden tanıtmanıza yardımcı olur.
  • Canlı yayınınızın tanıtımını önceden yapın. Canlı yayına geçmeden önce, hedef kitlenizin canlı yayınınızı kaçırmaması için “Hikayeleri” kullanarak yaklaşan yayınınızın tanıtımını yapın.

hemen teklif al

Dijitalmax’ın her biri alanında uzman ekibiyle çalışmak için teklif alabilirsiniz.
İşinizi büyütmek için biz tam kadro hazırız ?

Hemen Teklif Al

sizinle görüşmekten
mutluluk duyarız

İşletmenizle İlgili Yapılacak Çalışmalar Hakkında Sizinle Online Toplantı Gerçekleştirebiliriz.

Online Görüşme Randevusu Oluştur